torstai 16. toukokuuta 2013

Romanttinen Wales

Pari viikkoa Walesin reissusta kulunut.. Pari viikkoa aikaa sulatella reissua ja siihen kuuluvia yllätyksiä. Pohjois-Wales oli ehkä upein paikka Englannissa, jossa olen itse tähän mennessä käynyt. Ja sinne on vain vähän päälle parin tunnin ajomatka! Pohjois-Walesiin kuuluva luonnonsuojelualue Snowdonia ja rannikkoalueet ovat vain niin täysin erilaisia maisemia verrattuna mihinkään mitä olen nähnyt. Joka puolella on korkeita vuoria, vanhoja metsiä, vesiputoksia ja linnoja. 

Beumaris Castle     

Paikalliset Walesissilaiset olivat mukavia ja aina valmiita kertomaan omasta maastaan. Meille ehkä kaikista yllätyksellisintä oli se, kuinka vahvasti Walesin kieltä käytetään etenkin Pohjoisessa. Kieltä halutaan vaalia ja monet puhuvat ainakin perheen kesken Walesia. Myös opetus on monessa paikassa edelleen Walesissiksi. Sanat eivät muistuta ollenkaan Englantia ja ainakin näin Suomalaisen suuhun siinä oli liikaa konsonantteja. Yhtenä ylpeyden aiheena Walessilaisilla onkin kylä, jonka nimi kaikessa yksinkertaisuudessaan on Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantysiliogogogoch. Sitä lausuessa menee kieli melkoiselle sykkyrälle :D


Ensimmäisen yön hotelli
Toisena yönä nukuimme pylvässängyssä paikallisessa 
Blacboy Inn:ssa
Karnevaalitunnelmaa

Oli oikeastaan aika harmi tulla takaisin töihin tuolta reissulta ja sen jälkeen on ollutkin jotenkin tahkeaa mennä töihin. Viimeiset viikot ovat menneet lähinnä mikrotomilla työskennellessä ja Laser Capture Microdissectionin optimoimisen yrittämisellä. Emme meinanneet millään saada kyseistä laitetta toimimaan ihokudoksille ja turhautumista oli ilmassa. 

D-vitamiinitutkimus, johon näillä näkymin osallistun myös verinäyteenottajana, ei ole vielä alkanut. Potilastyötä varten olen nyt käynyt testaamassa kaikki vasta-aineet tarvittuja rokotuksia varten ja varannut pari tuntia kestävän näytteenottokoulutukseen. Päätimme kaikki mennä verestämään muistoja näytteenotosta kyseiseen koulutukseen. Näytteiden kerääminen alkaa sitten heinäkuusta eteenpäin, joten katsotaan miten se homma etenee sitten. Ehkä se työinto taas siitä nousee kun saa ihan erilaisia hommia. Onneksi töissä voi fiilistellä Walesin muistolla ja vähän realistisemmillakin tuliaisilla ;)

Beaumaris

Cable car:it Llandudnossa

Caernarfronin linna





2 kommenttia:

  1. Komiat on maisemat lontoon muassa tai jossain ;)

    VastaaPoista
  2. Oho, Viltsukin on eksynyt tänne! Täällä on kyllä ihan uskomattomia maisemia, niin täysin erilaista kuin Suomessa. Tosin Suomen metsiä ja järviä tulee kyllä välillä ikävä :)

    VastaaPoista