tiistai 11. joulukuuta 2012

Another Sunny Day

Toinen viikko Englannin kamaralla lähtenyt vauhtiin oikein mukavasti. Aurinko on valehtelematta paistanut lähes joka päivä ja pieni pirteä pakkanen saanut posket punoittamaan (osa punasta toki voi johtua paikallisista oluista). 


Enää pari viikkoa jouluun ja vaikkei lunta olekaan, on joulumieli vallanut myös minut. Tehopäivän aikana sain ostettua Suomeen menevät joululahjat ja lähetettyä paketillisen joululahjoja Kouvolan suuntaan. Täytyy toivoa että lahjat ehtivät perille ajoissa. Aiempien kokemusteni pohjalta voin sanoa ettei koskaan tiedä kuinka kauan Englannin ja Suomen välisessä postissa kestää. Esimerkiksi viime syksynä käydessämme Lontoossa ja postitittaessamme kortteja Suomeen, oli osa korteista vasta kahden kuukauden kuluttua perillä.. Missä lie seikkailleet ennen perille tuloa.


Työtilanne on jo hieman edennyt, mutta silti autuaasti auki. Odotan yhä HCPC virallista todistusta siitä että olen rekisteröitynyt heille. Kaikki firmat haluavat tottakai nähdä virallisen todistuksen, eikä heille kelpaa netissä nähtävissä oleva rekisteröintini. Englanti on kyllä tuhansien todistusten ja lomakkeiden luvattu maa... 

Olen todennut paikallisessa JobCenterissä saman asian. Heille on vieläkin täysi mysteeri se, että ansiopäivärahan voi hakea omasta, toisesta Euroopan maasta ja suurena yllätyksenä on myös se, että Suomi ylipäätään kuuluu EU:hun. Ilmeisesti suomalaisia ei täällä pohjoisessa ole näkynyt hirveästi.

Mutta siis hyviäkin uutisia on! Nimittäin tänään sain tietooni, että minulla olisi haastattelu tiedossa paikallisessa sairaalassa. Se olisi tosin MLA:ksi, (Medical Laboratory Assistant) ja työnkuvana olisi histologian laboratorion näytteiden vastaanottaminen ja kirjaaminen. Lisäksi työnkuvaan kuuluu mm. laitteiden huolto. Tämähän kuuluisi Suomessa bioanalyytikon töihin muutenkin, mutta toki vain yhtenä työnkuvana. 

Tässä työssä/haastattelussa on sekä hyviä että huonoja puolia. Huonoina puolina on se, että palkka on huonompi kuin Biomedical Scientist:eilla ja työnkuva hieman kapeampi. Lisäksi koko HCPC-rekisteröinti olisi turhaan, sillä tähän työhön sitä ei tarvita. 

Toisaalta työpaikka olisi paljon lähempänä nykyistä asuntoamme kuin uskalsin  aluperin edes toivoa ja sellaisesta alasta (histologia), josta minulla on jo kokemusta. Lisäksi tässä työssä kartuttaisin kokemuksia Englannissa työskentelystä sekä kielitaidosta. Ennen kaikkea saan kokemusta paikallisesta haastattelusta ja samalla salaa sisimmässäni toivon että heillä olisi tarve rekisteröidylle Biomedical Scientistille, vaikkevat he sellaista etsikään. Toivotaan parasta ja pidetään sormet ristissä.

Seuraavaan kertaan!

Minttu





2 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä työnhakuun ja onnellista elämää Englannissa! ♥ Ihanaa kun laittelit blogia pystyyn, saa vähän lukea, mitä sinne kuuluu.. Oot niin usein mielessä :)

    -Sirja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tsempistä! Ihanaa kun olet käynyt lukemassa. On ollut huippua käydä lukemassa myös sun blogia ja seurata teidän elämää sekä sitä miten nopeasti tytöt kasvaa. :) Miten aika meneekin niin nopeasti?

      Poista