maanantai 3. joulukuuta 2012

Ensimmäiset päivät

Perjantaina matkatessamme läpi lumipyryisen Helsingin ensimmäinen ajatus oli : lähtisikö lento lauantaina ajoissa. Lauantaiaamu sarasti kuitenkin seesteisenä ja lennot vaikuttivat olevan ajoissa.



Lentokentälle raahasimme yhteensä neljä isoa matkalaukkua, joista olimme maksaneet etukäteen vain kaksi. Yritimme vielä kentällä saada kaikista laukuista sopivan kokoisia (alle 23kg kun lentää Finnairilla), mutta jouduimme taipumaan ja ottamaan yhden laukun ylipainoisena. Maksoimme siis yhteensä 3 ylimääräisestä laukusta, mutta tämä oli kuitenkin kaikista tutkimistamme vaihtoehdoista halvin. Saimme mielettömän hyvää palvelua sekä lentokentän että Finnairin puolesta joten lähdimme matkaan hyvillä mielin. Tosin olimme hieman myöhässä koneeseen noususta, joten jo heti turvatarkastuksen jälkeen  meitä kehotettiin tulemaan lähtöportille. Juoksujalkaa alkoi siis meidän lähtömme Englantiin. 


Päivän verran kotiuduttuamme oli aika lähteä etsimään sopivaa sänkyä ja hyllyköä. Huomasimme nimittäin jo yhden yön jälkeen että lattiamajoitus ei englantilaisessa asunnossa ole ehkä se paras vaihtoehto. Rehtinä pohjoismaalaisina  suuntasimme tietenkin IKEA:n, jossa saimme vietettyä monta tuntia. Sänky ja kaappi löytyi, kuten myös paljon skandinaavisia herkkuja jouluksi. Huomenna saamme kotiinkuljetuksella isommat tavarat ja pääsemme testaamaan älykkyysosamäärämme kalusteiden kokoamisella.

Tänään oli sitten hyvää aikaa käydä hoitamassa useita juoksevia asioita ja ennen kaikkea vierailla paikallisessa työnvälitystoimistossa Jobcenter:ssa. Sieltä saa apua työpaikan etsinnässä sekä ansiopäivärahan saannista. Itse olen kuulunut Tehyyn työskennellessäni Suomessa, joten voin hakea ansiopäivärahaa myös ulkomaille. Toiveena olisi löytää töitä mahdollisimman pian, mutta samalla on mukava tietää että Suomesta saa tällaisen turvaverkon, jos kaikki ei menekkään alkuperäisten suunnitelmien mukaan. 

Saimme hoidettua onneksi myös puhelinliittymien hankinnan. Kuukausisopimuksen hankintaan tarvitaan pankkitili, joka minulla onneksi on valmiina. Jos pankkitiliä ei olisi ollut valmiina, olisi moni asia huomattavasti hankalampaa. SIM-korttia hankkiessa kannattaa myös tarkistaa ettei omassa puhelimessa ole liittymä- tai maakohtaisia rajoituksia, jotka estävät ulkomaalaisen SIM-kortin käyön. Näin nimittäin oli oman puhelimeni laita, mutta onneksi meillä oli mukana yksi vanhempi puhelin joka toimi paremmin kuin hyvin. Nyt pääsen siis soittelemaan paljon helpommin eri rekrytointifirmoihin sekä antamaan heille omat englantilaiset yhteystietoni. Ehkä se tästä!

Seuraavaan kertaan,

Minttu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti