lauantai 22. joulukuuta 2012

Unelmia



Huhhahhei!

Torstaina vihdoinkin koitti SE haastattelupäivä Medical Laboratory Assistant- toimeen. Näiden henkilöiden työnkuvaan kuului histologisten näytteiden vastaanotto, näytteiden oikeellisuuden tarkistus sekä niiden kirjaaminen koneelle. Lisäksi työnkuvaan kuului bioanalyytikoiden ja Patologien auttaminen sekä laitteiden huoltotoimenpiteet.

Valmistautuessani haastatteluun sain puhelun myös yhdeltä rekrytoijalta joka sanoi että hänellä olisi samaan paikkaan auki oleva Locum (eli vuokratyöntekijän) paikka bioanalyyikolle. Innostuin tästä ja kerroin myös rekrytoijalle meneväni samaan paikkaan juuri haastatteluun. Asia jäi siltä osin vielä auki.

Haastattelijoita oli peräti kolme: osastonhoitaja, Senior Biomedical Scientist sekä Advanced Practitioner ja kaikki kirjoittivat muistiinpanoja kynät sauhuten. Oli aika jännittävä ensi haastattelu siis. Ilmeisesti hakijoita oli paljon, sillä haastatteluihin oli varattu koko torstai- ja puolet perjantaipäivästä. Ja kaikki eivät pääse edes haastatteluun asti. Hakijoiden suuri määrä johtunee siitä, että MLA:na voi työskennellä ilman koulutusta, toki jonkinlaista kokemusta on hyvä olla.

Kysymykset olivat onneksi melko helppoja. Seuraavat kysymykset ainakin muistan:
-Ihan aluksi, kerro omasta työhistoriastasi..
-Mitä hyviä ominaisuuksia voit tuoda tähän työhän?
-Miten kuvailisit tiimityöskentelyä ja kerro esimerkki omasta tiimityöskentelystäsi?
-Millainen on histologisen näytteen prosessi?
-Miltä sinusta tuntuisi käsitellä 'hienotunteisia' näytteitä kuten sikiöitä yms.
-Miten pukeutuisit laboratorioon asianmukaisesti
-Jos ystäväsi näyte olisi analysoitavana laboratoriossamme ja hän kysyisi siitä jotain, mitä vastaisit?
-Mitä vaaroja ja tapoja ehkäistä niitä (Safety and Hazards) on laboratoriossa työskennellessä..

Osasin mielestäni vastata melko hyvin kaikkiin muihin kysymyksiin, paitsi tuohon työturvallisuuteen liittyvään viimeiseen kysymykseen. Yhtäkkiä pääni oli ihan tyhjä kaikista mahdollisista vastauksista. Vastasin jotain jätteiden lajittelusta ja näytteiden oikeanlaisesta käsittelystä, mutta esimerkiksi vaarallisten aineiden käsittelyn unohdin kokonaan.:/

Perjantaina sain sitten puhelun että haastatteluni oli mennyt tosi hyvin, mutta koska haastateltavia oli niin älyttömästi ja kysymykst pisteytetty, ei minua tällä kertaa otettu töihin. Heikot kohtani olivat olleet juuri tuo työturvallisuus kysymys sekä ryhmätyökysymys. Lisäksi luulen että osaltaan valintaan vaikutti heidän tietonsa siitä, että olisin hieman ylikoulutettu paikkaan enkä näin ollen välttämättä pysyisi kyseisessä paikassa hirveän kauaa (ei vastaa täysin koulutustani sekä on melkein puolet bioanalyytikon palkasta). Silti hieman harmittaa ja oma englanninkielentaito alkaa epäilyttämään. Pääsenköhän edes haastatteluun asti kun on kyse bioanalyytikon paikoista?

Perjantaina tuli onneksi soitto vielä yhdeltä rekryoitajalta joka aikoi lähettää CV:ni Sheffieldiin Hematologian laboratorioon. Pidetään peukkuja sille. Laitan lopuksi kuvia kulunueesta viikosta, kävimme mm. Doncasterissa ja Leedsissä.

Rauhallista joulumieltä kaikille!


Leedsin juna-asemalla


Hotellimme aulasta Doncasterissa

Hotellihuoneemme
Halifaxista, parin mailin päästä kotoamme, löysimme aivan ihanan ruokapaikan!

Aika hyvät meriitit :)
Sunday Roast:istakin saatu maittavaa
Kaiken kruunasi tietenkin maittava jälkkäri

Ogden Water
Englannissa niin harvinaisena esiintyvää metsää

Maisemia Ylhäältä
On the TOP



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti