sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joulu maailman äärissä

Rauhaisa joulun aika alkaa olemaan lopuillaan ja uusi vuosi tekee väkisinkin tuloaan. Samalla arki alkaa koputtamaan ovea ja kaikki alkaa palautumaan normaaliksi.

Olen viettänyt Englannissa useammankin joulun, mutta siltikin joka kerta se yllättää minut. Niin se teki tänäkin vuonna. Joulu ei ole niinkään rauhan ja rentoutumisen aikaa, vaan enemmänkin juhlan ja bilettämisen aikaa. Kaikki kaupat (myös autokaupat) olivat auki koko päivän jouluaattona ja avautuivat jo kovaa vauhtia Tapanin päivänä. Vain Joulupäivä on pyhitetty kotona olemiseen. 

Jo pelkistä joululauluista huomaa eron englantilaisen ja suomalaisen joulun välillä. Suomalaiset joululaulut ovat haikeita ja hieman murheellisia, kun taas englantilaiset joululaulut ovat iloisia ja keveitä. Toisaalta löytyy paljon yhteisiäkin piirteitä esimerkiksi joulukirkosta ja -ruuasta. Sain ilokseni suomalaisista vieraista seuraa lapsille tarkoitettuun joulukirkkoon ja sydämellisen kutsun aivan mahtavaan englantilaisen joulupäivän viettoon.

 Christingle, joka annetaan joulukirkossa lapsille. 
IKEA:sta ostettu piparkakkutalo, joka tuunattu joulukuntoon.
Kortin alla christmas cracker, joka vedetään joulupöydässä.
Sisällä on pieni lahja, paperinen kruunu ja vitsi, joka kerrotaan.
Lahjan ja kruunun saa se henkilö, jolle jää suurempi pala 'karkkia'.


Joulun välipäivinä kerkesimme hyvin vielä lähteä tonkimaan joulualennuksia Leedsiin ja Manchesteriin sekä patikoimaan Lake District:lle. Lake District:in järviseutu on kuuluisa korkeista vuorista ja vehreistä metsistä. Siellä voi monien historiallisten runoilijen tavoin nauttia luonnon kauneudesta ja lepyttää aivosoluja. Koska pääsimme ensimmäisen kerran ajelemaan omalla autolla, näimme myös matkalla aivan mahtavia maisemia (ja koimme monia jännittäviä tilanteita vasemmanpuoleisen liikenteen kanssa).

Huipulla!

Lake Windermere

Maisemia ylhäältä

Windermere rannalta

Paikallista eläimistöä.. :)


Viimeisen kuvin voimin toivotan kaikille Hyvää Uutta Vuotta! Itsellelläni uusi vuosi alkaa työhaastattelulla Manchesterin lähellä sijaitsevassa Hematologian laboratoriossa ja toivottavasti myös muissa työtä koskevissa tunnelmissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti